Tema Ayarlamasında Nelere Dikkat Edilmeli?


Blog sitenizin daha fazla kullanıcı tarafından kullanılmasını istiyorsanız içerik zengin ve dikkat çekici tutmalısınız. İçerik kullanıcıların ne kadar dikkatini çekerse ve ne kadar ihtiyacını giderecek şekilde olursa o kadar kullanıcıya sahip olur. Fakat içeriğin yanı sıra bu içeriğin sunulduğu alt yapı da o derece önemlidir. Çünkü yayınlar kullanıcıların dikkatini çekmeli, istediği yayına hızlı bir şekilde erişmelidir. Bu nedenle blog sitesi teması da uygun bir şekilde ayarlamalısınız.

Tema düzenlemesinde birçok kriter göze almalısınız Örneğin blog teknoloji konulu ise gri ve beyaz tonları tercih etmelisiniz. Yiyecek ve içecek ile alakalı ise kırmızı rengi kullanmaya çalışmalısınız. Böylelikle içerik ve renk uyumunu sağlamış olursunuz. Daha sonra ise blog ana sayfasını düzenli tutumalısınız. Karışık bir arayüz kullanımı zorlaştırır. Bu nedenle tercih edilmez. Bu nedenle sade ve kullanışlı olmasına özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra kullanıcıların işini kolaylaştıracak birkaç eklenti eklemelisiniz. Bunlara örnek olarak:
  • Kullanıcıların istediği yayını araması için arama kutusu
  • Kullanıcıların dikkatini çekmesi için popüler yayınlar eklentisi
  • Kullanıcıların belirli bir konudaki yayınları okuyabilmesi için etiket ve kategorilendirme eklemek ve ayrıca bu kategorilerin de erişim kolaylığı için menü verilebilir.
Yapılan bu düzenlemeler blogunuzun daha kullanışlı ve erişebilir olmasını sağlayacaktır.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment