Yayınlardan Para Kazanmak

 


Blog yayıncıları çeşitli konularda blog yazmaktadırlar. Oluşturdukları yayınları çeşitli şekilde okuyucularla buluştururlar. Okuyucular blog yayınlarını beğendiklerinde sürekli olarak o blog sitesini ziyaret ederler ve yeni yayınlardan haberleri olur. Böylelikle yazar kendi bloguna bir okuyucu kitlesi oluşturur. Ayrıca blog sitesi açan yayıncılar genellikle bu işi hobi olarak yapmaya başlarlar. Hobilerini gerçekleştirirken yayıncılar bunun yanında para da kazanmaya hayır diyemezler tabi ki. Yani yeterli sayıda kitleye sahip bir blog yazarı para da kazanabilir.

Bunun için blogger web sitesinin kurucusu olan Google buna ek olarak Adsense adında bir reklam veritabanı oluşturmuş ve bunu Blogger ile entegre olarak çalışabilmesine olanak sağlamıştır. 

Adsense mantık olarak kabaca tarif edilirse bazı şirketler bu veritabanına ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için reklam eklemektedirler. Ekledikleri reklamlar için de bir miktar para ödemektedirler. Çeşitli şekillerde yayın oluşturan yayıncılar ise web sitelerine veya yayınlarının belirli yerlerine Adsense'nin reklam eklentilerini eklerler. Adsense ise şirketlerden aldığı reklamları bu eklentiler üzerinden yayınlar. Bu nedenle şirketlerin reklam için ödedikleri miktarın bir kısmı Adsense yani Google'a giderken bir kısmı da sizin sayfanızda paylaşıldığı size gelmektedir. 

Blog sitenize reklam eklemek için ise çeşitli şartlar bulunmaktadır. Bu şartların temel olanları ise şunlardır:

- Toplam yayın sayısı 50'nin üzerinde olmalı,
- Blog sitenizin belirli günlük giriş yapan bir kitlesi olmalı (sanırım bu sayı 20 civarı)
- Yayınlarınızda herhangi bir çalıntı içerik olmamalı, oluşturduğunuz içerikler özgün olmalıdır.

"E tamam ama bizim bunlara uyup uymadığımızı nereden anlıyorlar?" sorusunu sorarsanız ise Google kendi oluşturmuş olduğu sanal robotları sizin sayfanıza göndermekte ve bu robotlar sizin koşullara uyup uymadığınızı tespit etmektedirler.

Adsense yalnızca Blogger ile değil, youtube, wordpress gibi birçok platformda kullanılmaktadır.


Previous
Next Post »
Thanks for your comment