Blogger için Adsense Alternatifleri


Görselin linki: https://www.moradam.com/wp-content/uploads/2017/05/logo_131.png

 Adsense blogunuza reklam eklemek için oluşturulmuş bir veritabanıdır. Eğer Adsense hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Yayınlardan Para Kazanmak başlıklı yayınıma erişebilirsiniz. Adsense bazı blog sitelerinde problem yaratabilmekte  ve reklam görüntülemelerine engel olmaktadır. Bu nedenle blog sitenize Adsense üzerinden reklam koymak hayal olabilir. Adsense gerek sağladığı destek gerekse de sağladığı gelirle en iyisi olduğu söylenebilir. Fakat Adsense kullanılmadığında da alternatif olarak kullanılabilecek reklam veritabanları bulunmaktadır. Bunları sırasıyla vermek gerekirse ise:

  • Wordego
  • Reklamstore
  • Admatic
  • LinkWise
  • ReklamAction
  • Adcash olarak verilebilir.
Bu siteleri kullanmaya başladınız fakat bu siteler Blogger'a entegre olarak çalışmıyor ve bu nedenle de reklamları blogunuza ekleyemiyorsanız da bunun için de çözüm bulunmaktadır. Çözüm ise sırasıyla:
  1. Kullandığınız herhangi bir web sitesine giriş yapın ve bu sitede eklenecek reklam türünü belirleyin.
  2. Reklam türünü belirledikten sonra ekleyeceğiniz reklamın boyutunu belirleyin. Belirlerken öncelikle reklamı blogununuzun neresinde kullanacağınıza karar verin ve ona göre boyutunu ayarlayın.
  3. Boyutu ayarladıktan sonra site size html kodu verecektir. Bu kodu kopyalayın.
  4. Daha sonra Blogger kontrol paneline giriş yapın.
  5. Yerleşim sekmesine tıklayın ve eklemek istediğiniz yeri seçin.
  6. Seçtiğiniz yerde "gadget ekle" seçeneğini seçin ve yeni açılan sayfadan "HTML/JavaScript" seçeneğini seçin.
  7. Son olarak karşınıza çıkan ekrana kopyalamış olduğunuz kodu yapıştırın ve kaydedin.
Böylelikle blogunuza da reklam eklemiş oluyorsunuz. Gelir elde ederken blogunuzda görünen reklamdan biraz az para kazanırsınız. Bunun yanı sıra kullanıcılar reklama tıklarsa daha fazla gelir elde edersiniz. Bir kullanıcı bir reklama günde en fazla 3 kere tıkladığında para kazanırsınız daha fazlası size kazanç sağlamaz. Bunun nedeni ise kendi reklamınıza sürekli tıklayıp para kazanmanıza engel olmaktır. Bu nedenle de blogunuza daha fazla kullanıcı çekmelisiniz. 

Previous
Next Post »
Thanks for your comment